Verslo paskolos smulkiom ir vidutinėm įmonėm

Pagal Europos Sąjungos (ES) nuostatus vidutinė įmonė yra ta, kurioje dirba ne daugiau kaip 250 darbuotojų. Iki 50 darbuotojų turinti įmonė vadinama smulkia. Pagal statistikos duomenis 2015 metais ES buvo 99 procentai ne daugiau kaip 250 darbuotojų turinčių įmonių.

Taigi, smulkūs ir vidutiniai verslai atlieka svarbų vaidmenį įvairių šalių ekonomikoje, taip pat ir Lietuvos. Jie yra vieni iš svarbiausių mokesčių mokėtojų valstybėje bei darbo vietų kūrėjų. Vis tik, norintys vystyti ir auginti savo verslą įmonių vadovai nuolat susiduria su apyvartinių lėšų stoka. Verslo paskolos galėtų pagelbėti, tačiau jų gavimas bankuose dažnai yra sudėtingas procesas, negarantuojantis sėkmės. Kai bankas atsisako skolinti smulkiam verslui, prarandama daugybė laiko ir nervų ruošiant dokumentus bei vaikštant į susitikimus. Daugybė įmonių vadovų tai patyrę, nuleidžia rankas, galvodami, kad verslo paskola ne jiems.

Vis tik esant tokiai situacijai Lietuvoje, skolinimo verslui nišą užpildė įvairios finansavimo įmonės. Jose dažnai verslo paskolos išduodamos žymiai paprastesne tvarka, be ilgų dokumentų tvarkymo procesų.

Skaityti straipsnį “Verslo paskolos smulkiom ir vidutinėm įmonėm” »