Kaip pagerinti matomumą iš automobilio

Tam, kad važiuojant matomumas būtų geras, svarbūs ir auto stiklai, ir aplinkos poveikis, įvairūs veiksniai. Štai trumpas gidas, kaip pasiekti tikrai gerą matomumą, į kokius veiksnius būtinai turite atsižvelgti.

Kas yra geras matomumas

Kelių eismo taisyklėse kelio matomumas yra apibrėžiamas kaip veiksnių ir aplinkybių visuma, leidžianti vairuotojui aiškiai matyti kelią bent 300 metrų spinduliu. Jeigu tokio matomumo nėra, reikia imtis saugumo priemonių. Pavojingiausia blogas matomumas yra lenkiant, taip pat važiuojant sudėtingais vingiuotais, kalnuotais keliais, kurie tiesiog yra pavojingi. Dar blogas matomumas yra labai rizikingas važiuojant gyvenamosiose zonose, kur yra daug pėsčiųjų ir net kitų eismo dalyvių.

Kokybiškas stiklas

Stiklai automobiliamsVisai nesvarbu, ar reikalingas autobusų stiklų keitimas, ar lengvojo automobilio – bet stiklas turi būti geras. Jis negali riboti matomumo vairuotojui. Turi būti puikus priekinis stiklas, ir visa kita, kas būtina: geri šoninių durelių stiklai, geri veidrodėliai ir visa kita. Jeigu to nebus, daug problemų bus. Taigi, pirmiausia užtikrinkite, kad kokybiškas stiklas leistų važiuoti ir matyti ikrai kokybiškai. Trūkusius auto stiklus reikia keisti arba remontuoti, o nešvarius nuvalyti.

Mažiau aksesuarų ant stiklo ir prie jo

Skaityti straipsnį “Kaip pagerinti matomumą iš automobilio” »