Viskas apie vandens siurblius

Vandens siurbliai,,Technobaltic” – vandens siurblius, elektros generatorius, priešgaisrinius siurblius, uždaromąją vamzdynų armatūrą ir kitus įrengimus pramonei ir buičiai siūlanti įmonė. Vandens siurbliai gali būti panardinami ir paviršiniai. Kiekviena iš šių rūšių taip pat yra klasifikuojama į kitas grupes. Panardinami siurbliai gali būti fekaliniai, drenažiniai, giluminiai ir nuotekų, o paviršiniai – savisiurbiai, horizontalūs konsoliniai, dvipusio įėjimo, horizontalūs monoblokiniai, horizontalūs ir vertikalūs daugiapakopiai, nuotekų, fekaliniai ir drenažiniai bei cirkuliaciniai siurbliai.

Išcentriniai siurbliai skirti panašaus skysčio kaip vanduo pumpavimui, jie yra paprasti naudoti ir nereikalaujantys ypatingos priežiūros. Tokio tipo siurbliai gali būti naudojami buityje, žemės ūkyje, pramonės srityse ir pan. Išcentriniai vandens siurblių ratai gali būti uždari arba atviri. Atviro tipo ratai yra lengvai aptarnaujami ir valomi, o uždaro tipo darbo ratai pasižymi nedideliu diametru. Dažniausiai yra aptinkami vandens siurblių guoliai su babito padengimu bei rutuliniai ir ritininiai guoliai su tepalu. Na, o iš ketaus yra gaminami vandens siurblių korpusai. Patys korpusai gali būti tiek vientisi, tiek susidedantys iš keleto skirtingų sekcijų, o tarpusavyje yra sujungiami.

Skaityti straipsnį “Viskas apie vandens siurblius” »

Rečiau naudojamos stogų dangos

Stogų dangosPasak specialistų, stogų dangos sudaro apie ketvirtadalį namo kainos. Kadangi tai – nemaža pinigų suma, o namas vidutiniškai tarnauja apie šimtą metų, investiciją į ją turi būti gerai apgalvota. Stogas namą turi apsaugoti nuo neigiamų aplinkos veiksnių kaip sniegas, lietus, temperatūrų pokyčiai ir pan. Taigi, net ir nedidelė klaida ar netinkamas stogų dangos pasirinkimas gali nulemti įvairius nepatogumus ir nenumatytas išlaidas ateityje. Vienas iš popliariausių stogo dangų pasirinkimų – čerpės, tačiau taip pat namų šeimininkų yra neretai pasirenkamos tokios dangos kaip gontai, nendrės, cementinis šiferis, bituminės lanksčios čerpės ir pan. Šiek tiek plačiau apie jas:

Gontai ir nendrės dažniausiai yra pasirenkami ekologišką gyvenseną praktikuojančių asmenų. Bet kokia šiaudų arba žolės rūšis gali būti pasirenkama, atsižvelgiant į gyvenamąją vietą. Nendrės pasižymi ilgamžiškumu, nes jos gali tinkamai tarnauti net apie penkiasdešimt metų. Tačiau už jas specialistai ilgaamžiškesnėmis įvardija gontus. Jų išvaizda yra išskirtinė, tokia stogo danga puikiai atlaiko neigiamus aplinkos poveikius ir leidžia namui „kvėpuoti“. Turint tokį stogą, po juo niekuomet nesusidaro kondensatas. Dar vienas įdomus faktas, jog lauke esant krušai, dideliam vėjui – namo gyventojai nieko negirdės, nes gontai nesukelia triukšmo. Ši stogo danga gyvuoja net šimtą metų ir yra ypač populiari užsienio miestuose.

Skaityti straipsnį “Rečiau naudojamos stogų dangos” »