Kokiais kriterijais remiantis išsirinkti kondicionierių?

Oro kondicionieriaiDaugelis besirenkančių oro kondicionierius susiduria su problema, kokiais kriterijais remiantis, jį išsirinkti. Ar pasikliauti draugų, giminaičių rekomendacijomis, rinktis brangų variantą, nes tokie oro kondicionieriai turėtų būti kokybiški ir pan. Taigi, šiame straipsnyje bus pateiktos rekomendacijos, į ką atsižvelgti renkantis oro kondicionierių iš tokių tiekėjų kaip UAB „Index“.

  1. Pagrindinis dalykas, į kurį turite atsižvelgti – oro kondicionieriaus galingumas, kuris matuojamas kilovatais. Priklausomai nuo objekto, kuriame jis bus montuojamas, turite pasirinkti kondicionieriaus galingumą. Tiksliausiai tai jums padėtų nustatyti specialistas, konsultuojantis telefonu arba oro kondicionierių prekybos salone.
  2. Antra, atkreipkite dėmesį į kondicionieriaus tipą ir gamintoją. Didžiausius klientų komplimentus yra pelnę japoniški oro kondicionieriai. Jie pasižymi geromis techninėmis savybėmis, tačiau taip pat nėra pigūs. Jei nenorite išleisti didesnės sumos pinigų, tačiau džiaugtis kokybiška preke, rekomenduojama rinktis Taivano ar Kinijos gamintojų oro kondicionierius. Jeigu susiduriate su kitų šalių gaminamais kondicionieriais jums priimtina kaina, atkreipkite dėmesį į pagrindines charakteristikas, į kurias reikia atsižvelgti: triukšmo lygį, galingumą, kompresoriaus tipą. Pastarasis gali įsijungti ir išsijungti automatiškai, arba, priklausomai nuo temperatūros, reguliuoti nustatytą temperatūrą bei ją palaikyti.
  3. Priklausomai nuo jūsų namų išplanavimo, galite rinktis sieninį, mobilųjį, palubinį ar kito tipo kondicionierių. Atsižvelgdami į jums svarbiausias funkcijas, apgalvokite piniginį klausimą. Nemokėkite tik už geros firmos gaminį, jei tokios pat charakteristikos oro kondicionierius siūlo ir konkurentai.
  4. Eksploatuojant oro kondicionierius nepamirškite reguliariai pravalyti jų filtrų, montuojant nepaslėpti po užuolaidomis, vėdinti patalpas, nenustatyti pernelyg žemos temperatūros ir nelaikyti prie tiesioginių saulės spindulių. O norint išsaugoti kondicionuojamą orą, duris ir langus laikykite uždarytus.

Jei planuojate Garderobe spintą pasigaminti patys

GarderobeSpintos stumdomomis durimis – vienas populiariausių baldų, kuriuos galime atrasti kiekvieno namuose. Tačiau ar kada galėjote pagalvoti, kad tokias spintas nebūtina pirkti, o galima pasigaminti patiems? Turėdami medienos ir kitų reikalingų statymui įrankių bei detalių, vadovaujantis profesionaliais patarimais, su draugų ar tėvų pagalba nesunkiai pasigaminsite spintą ir tikrai ne prastesnę, nei siūlo švedų įmonės Garderobeeksperten. Sieninės spintos su stumdomomis durimis yra universalios ir lengvai pritaikomos bet kokiame bute ar nuosavame name, nepriklausomai nuo jo dydžio: kvadratūros ar pločio. Net jeigu jūsų namo sienos nėra lygios, sieninės spintos pagalba tai galima pataisyti. Sieninės spintos įrengimas nekainuoja brangiai, nes jai įrengti tereikia slankiojančios durų sistemos. Visos spintos yra įrengiamos kambario kampe, taigi, reikia būti apskaičiavus, kokio pločio ją norite turėti.

Skaityti straipsnį “Jei planuojate Garderobe spintą pasigaminti patys” »

Į ką atkreipti dėmesį prieš kasant tvenkinį?

Tvenkinių kasimasTam, kad jūsų namų teritorijoje būtų iškastas tvarkingas tvenkinys, būtinai įsitikinkite rangovo patikimumu, pasiteiraukite apie jo patirtį ir nuveiktus darbus. UAB „Dzūkijos tvenkiniai“ – klientų pasitikėjimą pelniusi įmonė, užsiimanti tvenkinių kasimu ir kitais gerbūvio darbais. Dažnam asmeniui, norinčiam turėti nuosavą tvenkinį kyla klausimas, kas būna įskaičiuota į tvenkinio kainą? Taigi, į šią kainą yra įskaičiuotas žemės lyginimas, kuris nėra brangi investicija, jeigu nesamdote technikos ar papildomų žemės stumdymo darbų. Išlyginus žemę galite sėti veją, tačiau būkite tikri, jog saugote augalinį žemės sluoksnį. Šis sluoksnis yra naudojamas aplinkos apželdinimo metu. Jeigu pageidaujate, kad iškasta tvenkinio žemė būtų kažkur išvežta, deja, bet tai jums kainuos papildomus pinigus, nes reikės samdyti techniką ir atlikti su tvenkinių kasimu nesusijusius darbus. Iškastame tvenkinyje rekomenduojama padaryti bandomuosius gręžinius tam, kad įsitikintumėte, ar vanduo jūsų tvenkinyje laikysis, ar ne. Į tvenkinio kasimo kainą įeina tvenkinio formavimas. Pasirinkite nebūtinai tradicinę tvenkinio formą ir išsiskirkite iš aplinkinių kaimynų. Jeigu tvenkinį planuojate įžuvinti, pasirūpinkite ir augalais bei tvenkinio šlaitavimu tam, kad po lietaus kuo mažiau susidrumstų vanduo. Tam tikri augalai sutvirtina šlaitus savo šaknimis, o tuo ne visuomet, bet kartais pasirūpina įmonė, kuri užsiima jūsų tvenkinio kasimu ir priežiūra. Todėl prieš užsisakydami paslaugas kaip tvenkinio kasimas, maksimaliai suderinkite, kokios paslaugos sudaro jūsų mokamą sumą. Dažniausiai tvenkiniai yra kasami po žiemos, tačiau dar neištirpus sniegui, nes būtent ištirpęs sniegas tampa tvenkinių vandeniu. O atėjus pavasariui atliekami apželdinimo darbai tam, kad vasarą galėtumėte džiaugtis maloniu akiai tvenkiniu.

Transporto nuoma jūsų šventei

Transporto nuomaRuošiatės organizuoti mergvakarį ar bernvakarį? Transporto nuoma jau daugelį metų yra tapusi šių švenčių atributu. Prieš pasirinkdami transporto priemonę įvertinkite planuojamą mergvakario/bernvakario trukmę, galimas šventės vietas, svečių kiekį ir skiriamą biudžetą. Transporto nuomai iš tokių svetainių kaip „Transrent“ galite rinktis limuzinus, mikroautobusus, senovinius automobilius, taksi, viešąjį transportą, lengvuosius automobilius ir kitas priemones. Jei niekaip neapsisprendžiate, kurią transporto priemonę rinktis, jums padės šios rekomendacijos:

Viešasis transportas rekomenduojamas jei taupote pinigus ar šventės akimirkos vyks netoli viena kitos ir susisiekimas yra patogus autobusu ar troleibusu. Taip pat viešasis transportas yra geras pasirinkimas, kai neplanuojate linksmintis iki ryto. Kad laikas stotelėje neprailgtų – būkite iš anksto susiplanavę atėjimus į stotelę, kad nereikėtų ilgai stoviniuoti.

Skaityti straipsnį “Transporto nuoma jūsų šventei” »